Спеціалізації:
• Технології зберігання, консервування та переробки молока
• Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів
• Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів.
• Технологічна експертиза та безпека харчової продукції
Кафедри, на яких здійснюється підготовка:
Що я буду вивчати?
Основні дисципліни професійного спрямування:
Спеціалізація «Технології зберігання, консервування та переробки молока»:
- Мікробіологія молока і молочних продуктів
- Облік і звітність у молочній промисловості
- Проектування підприємств молочної промисловості
- Технічно-проектні розрахунки у харчовій промисловості
- Технологічне обладнання молочної промисловості
- Технологічний і хімічний контроль виробництва молочних продуктів
- Технологія молока і молочних продуктів
- Хімія і фізика молока і молочних продуктів
Спеціалізація «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»:
- Біотехнологічні та фізико-хімічні основи технології хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів
- Мікробіологія виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів
- Проектування підприємств борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів
- Технічно-проектні розрахунки у харчовій промисловості
- Технологічне обладнання галузі
- Технологічний і хімічний контроль виробництва борошняних, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
- Технологічні розрахунки, облік і звітність у галузі
- Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчових концентратів
Основні задачі, які зможе вирішувати випускник в майбутньому:
- Здатність впроваджувати у виробництво технології харчових продуктів з врахуванням принципів інтенсифікації та екологізації технологічних процесів.
- Здатність управляти технологічними процесами на основі розуміння їх сутності з використанням технічного, інформаційного та програмного забезпечення.
- Здатність організовувати та проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів та харчових продуктів із застосуванням сучасних методів досліджень.
- Здатність забезпечувати якість харчових продуктів у межах сучасних систем управління якістю та безпечністю на основі системи знать про закономірності перетворень основних компонентів продовольчої сировини впродовж технологічного процесу та під час зберігання харчових продуктів
- Здатність розробляти нові та удосконалювати існуючі харчові технології з метою реалізації принципів ресурсозаощадження та раціонального харчування
- Здатність проектувати нові або модернізувати діючі виробництва (виробничі дільниці)
- Здатність ефективно формувати стратегію в галузі харчових технологій
Де я зможу працювати?
Основні посади, на яких можна працювати після закінчення навчання:
- Фахівець в галузі харчової та переробної промисловості
- Фахівець з переробки плодоовочевої продукції
- Фахівець з бродильного виробництва та виноробства
- Фахівець з виробництва молочних продуктів
- Фахівець з виробництва м’ясних продуктів
- Фахівець з виробництва борошняних, кондитерських виробів та харчоконцентратів
- Булочники, кондитери та майстри з приготування кондитерських виробів
- Робітники, що обслуговують устаткування з виробництва харчових та подібних продуктів
- Пивовари і робітники, що обслуговують виноробне устаткування та устаткування для виробництва інших напоїв
Галузь, де можна працювати після закінчення навчання:
Завдяки універсальності отриманої освіти випускники після завершення навчання можуть обіймати управлінські посади на підприємствах харчової промисловості з таких видів діяльності:
- технологічної (головний технолог, інженер-технолог, керівник виробничої лабораторії та лабораторії з контролю виробництва);
- організаційної (головний фахівець, начальник управління, директор з виробництва, начальник чи майстер цеху, завідувач виробництвом, технічний керівник, начальник виробничого відділу, начальник відділу технічного контролю);
- проектно-технологічної (інженер, старший інженер технологічних відділів проектних організацій, головний інженер проекту);
- інженерно-дослідницької (інженер, старший лаборант, науковий співробітник, молодший науковий співробітник науково-дослідних лабораторій та установ).
Перелік сертифікатів ЗНО та вступних випробувань для вступу на освітню програму
за державним замовленням:
Українська мова та література
К1=0,37
Математика
К2=0,2
Фізика або Іноземна мова або Історія України або Хімія або Біологія або Географія
К3=0,3
Середній бал атестату
К4=0,1
Підготовчі курси
К5=0,03
небюджетні конкурсні пропозиції (за кошти фізичних та/або юридичних осіб):
Українська мова та література
К1=0,3
Біологія
К2=0,3
Хімія або Географія
К3=0,3
Середній бал атестату
К4=0,1
Інформаційні матеріали по освітній програмі
