Об’єктами професійної діяльності випускників є: готельно-ресторанна сфера обслуговування: готельне обслуговування та ресторанне обслуговування. Ціллю навчання є підготовка соціально мобільних, конкурентоспроможних висококваліфікованих фахівців для організації сервісної та виробничо-технологічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу, які володіють загальними і спеціальними компетентностями.
Метою ОП є якісна підготовка та кадрове забезпечення ерудованих й компетентних, з креативним інноваційним мисленням, професіоналів з готельно-ресторанної справи, здатних до швидкої адаптації в сучасному бізнес-середовищі та конкурентоспроможних на вітчизняному та закордонному ринках праці
Підготовка здійснюється на кафедрі управління інноваційною діяльністю та сферою послуг
Що я буду вивчати?
Основні дисципліни професійного спрямування:
- Економіка підприємств сфери послуг
- Економічна та майнова безпека бізнесу
- Організація готельно-ресторанного господарства
- Проектування об’єктів готельно-ресторанного господарства
- Дизайн об’єктів готельно-ресторанного бізнесу
- Інфраструктура готельно-ресторанного господарства
- Кухні народів світу
- Міжнародна готельна індустрія
- Організація логістичного обслуговування в галузі
- Організація роботи персоналу в галузі
- Управління конкурентоспроможністю
- Управління маркетинговими комунікаціями
- Фінансове забезпечення діяльності
- Методологія та організація наукових
досліджень - Діджитал-маркетинг та технології
продажів у галузі - Інноваційні технології в готельноресторанному господарстві
- Креативний менеджмент
- Лідерство і організаційна поведінка
- Міжнародний ринок індустрії гостинності
- Стратегічне управління підприємствами
сфери послуг - Управління проєктами в готельноресторанному бізнесі
- Управління якістю у галузі
Основні задачі, які зможе вирішувати випускник в майбутньому:
- Розв’язання складних спеціалізованих завдань та практичних проблем в професійній діяльності готельно-ресторанної сфери
- Здатність діяти на основі етичних
міркувань (мотивів). - Здатність до пошуку, оброблення та
аналізу інформації з різних джерел. - Здатність до аналізу, оцінки, синтезу,
генерування нових ідей. - Здатність працювати в команді.
- Здатність використовувати інформаційні
та комунікаційні технології. - Здатність до проведення досліджень на
відповідному рівні. - Здатність приймати обґрунтовані
рішення. - Здатність працювати в міжнародному
контексті.
Де я зможу працювати?
Основні посади, на яких можна працювати після закінчення навчання:
- Керівники виробничих підрозділів у закладах ресторанного господарства, готелях та інших місцях розміщення
- Керівники малих підприємств-готелів та закладів ресторанного господарства
- Менеджери (управителі) в торгівлі, готелях та закладах ресторанного господарства
- Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
- Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
- Менеджери (управителі) в ресторанах
- Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
- Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
- Професіонали із готельної та ресторанної справи
- Професіонали в галузі санаторно-курортної справи
- Керівники підприємств, установ та організацій;
- Керівні робітники апарату місцевих органів державної влади
- Керівники підрозділів у сфері культури, відпочинку та спорту
- Керівники інших малих підприємств без апарату управління
- Менеджери (управителі) в готелях та інших місцях розміщення
- Менеджери (управителі) в закладах ресторанного господарства
- Менеджер (управитель) кафе (бару, їдальні)
- Викладачі університетів і вищих навчальних закладів
- Наукові співробітники (туризмологія, екскурсознавство
- Професіонали в галузі туризму, готельної, ресторанної та санаторно-курортної справи
- Професіонали в галузі готельної та ресторанної справи
- Професіонали в галузі санаторнокурортної справи
- Інші фахівці в галузі управління
Перелік сертифікатів НМТ 2024 та вступних випробувань для вступу на освітню програму
Основні
за державним замовленням:
Українська мова
0,3
Математика
К = 0,3
Історія України
К= 0,3
Вибіркові
Іноземна Мова
0,3
Біологія
0,3
Фізика
0,3
Хімія
0,3
Українська література
0,3
Географія
0,3
небюджетні конкурсні пропозиції (за кошти фізичних та/або юридичних осіб):
Українська мова та література
К1=0,3
Історія України
К2=0,3
Іноземна мова або Географія
К3=0,3
Середній бал атестату
К4=0,1